Skotská vejce

Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Smažení 0:10

Ingredience

300 g mletého masa (směs)
4 vejce
sůl, pepř, zelená petrželka
na dochucení masa
2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka
strouhanka na obalení masa
rostlinný tuk (olej) na hluboké smažení

Příprava jídla

Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře