Máte rádi recepty, s jejichž přípravou nestrávíte moc času? Pak pro vás máme skvělý a zdravý tip! Tato sladká plněná brambora vás zasytí a přitom je vhodná i při dietě!
Ingredience pro: 1 porci
Budete potřebovat
1 batát
1/4 hrnku zakysané smetany
1/2 hrnku sterilovaných červených fazolí
1/2 hrnku čerstvých nebo sušených hub
Postup
Krok 1: Batát očistěte, osušte a propíchejte na několika místech vidličkou. Předehřejte troubu na 210 °C.
Krok 2: Vložte batát na plech vyložený pečicím papírem a pečte do změknutí (asi 40 minut). Mezitím si uvařte fazole a houby nakrájejte na malé kousky.
Krok 3: Batát nechte trochu vychladnout a odkrojte jeho horní část. Lehce vydlabejte a naplňte zakysanou smetanou či řeckým jogurtem, houbami a uvařenými fazolemi. Podávejte ihned, teplé.
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz