Sladká vepřová klobása

V zemi, kde je vepřové na talíři snad každý den, je těžké vymyslet z něho originální recept. Kuchař Hugo Hromas, a také průvodce nového pořadu Ze dvora na Stream.cz, to zvládl. Tento recept pochází ze španělského Katalánska a miloval ho světoznámý malíř Salvador Dalí. Až klobásu Butifarra dulce del Ampurdán zkusíte, zamilujete se do ní i vy.

Doba přípravy 45 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost střední

Ingredience pro: 4 porce

Na klobásu

1 kg vepřového ořezu
200 g krupicového cukru
30 g soli
2 lžičky drceného pepře
1.5 m vepřových střev

Na přílohu

500 g bílých sterilovaných fazolí
3 jablka
300 ml vody

Postup

Krok 1: Maso (plecko, ořez z bůčku, řetízky z pečeně a podobně, v poměru 2 : 1 libové maso a sádlo) umelte na mlýnku na hrubo.

Krok 2: Masovou směs ochuťte solí, cukrem a pepřem. Průběžně ochutnávejte a sladkou chuť vyvažujte pepřem. Zamíchanou směs nechte chvíli odpočívat.

Krok 3: Mezitím namočte střívka a propláchněte je zevnitř.

Krok 4: Masovou směs dejte do plničky (bývá součástí mlýnků na maso) a na nástavec na klobásy navlékněte střívko a naplňte ho. Naplněná střívka po částech jednoduše zamotejte, aby vznikly jednotlivé klobásy.

Krok 5: Klobásy na pánvi podlijte trochu vodou a pomalu ovařte z obou stran. Jakmile zesvětlají, propíchněte je, aby do šťávy v pánvi uniklo sádlo s cukrem.

Krok 6: Šťávu zredukujte a do pánve přidejte oloupaná a nakrájená jablka zbavená jádřince. Klobásy s jablky dozlatova opečte.

Krok 7: K opečeným klobáskám přidejte do pánve fazole, podlijte je vodou a krátce povařte.

Krok 8: Klobásy nakrájejte a podávejte je s fazolemi a jablky.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře