Slaná křepelčí hnízda

Slaná křepelčí hnízda

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 65 min.
Porce: 4

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 250 gramů
máslo 125 gramů
žloutek 1 kus
voda 1/2 decilitru
sůl 1/2 lžičky
máslo (na vymazání formiček)
bazalka (na ozdobení)

Na náplň:

vajíčko křepelčí 10 kusů
olivy černé 10 kusů (bez pecky)
rukola 70 gramů
šunka sušená 3 plátky
rajčátka cherry 5 kusů
česnek 2 stroužky
olej olivový 1 lžíce
sůl

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, přidáme kousky změklého másla, žloutek, vodu a sůl a rukou vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě, prudce je zchladíme a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rukolu opláchneme, necháme odkapat a krátce ji spolu s česnekem orestujeme v hlubší pánvi na oleji. Vmícháme jemně nakrájenou šunku, podle chuti osolíme a směs necháme vychladnout.

Formičky na košíčky (celkem asi 20) lehce vymažeme máslem, do každé vmáčkneme tenkou vrstvičku těsta, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a košíčky upečeme dozlatova. Košíčky vyklopíme z formiček a po vychladnutí je naplníme připravenou směsí s rukolou, přidáme rajčátka nakrájená na plátky, půlky vajíček a oliv a každý košíček ozdobíme bazalkou.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře