Slaninové jednohubky s kapustičkami

Prý bychom měli jíst co nejvíce zeleniny. Jestli se ale počítá, i když ji zabalíme do křupavé slaniny a pikantního medovo-hořčičného kabátku, jsem se nikde nedočetla…

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 30 kusů

30 růžičkových kapustiček
15 plátků anglické slaniny
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
1/2 lžičky pepře

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 °C. Z kapustiček odřízněte košťálek a odstraňte poškozené svrchní lístky.

Krok 2: Plátky slaniny podélně rozpulte a do každého kousku zabalte jednu kapustičku. Spojem dolů položte na pečicí papír a pečte 15 minut.

Krok 3: Mezitím smíchejte med s hořčicí a čerstvě mletým pepřem. Předpečené jednohubky směsí potřete a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.

Krok 4: Podávejte jen tak nebo s další várkou hořčice smíchané s medem (já jsem na dip použila hrubozrnnou hořčici).

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře