Prý bychom měli jíst co nejvíce zeleniny. Jestli se ale počítá, i když ji zabalíme do křupavé slaniny a pikantního medovo-hořčičného kabátku, jsem se nikde nedočetla…
DOBA PŘÍPRAVY 5 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 30 kusů
30 růžičkových kapustiček
15 plátků anglické slaniny
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
1/2 lžičky pepře
Postup
Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 °C. Z kapustiček odřízněte košťálek a odstraňte poškozené svrchní lístky.
Krok 2: Plátky slaniny podélně rozpulte a do každého kousku zabalte jednu kapustičku. Spojem dolů položte na pečicí papír a pečte 15 minut.
Krok 3: Mezitím smíchejte med s hořčicí a čerstvě mletým pepřem. Předpečené jednohubky směsí potřete a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.
Krok 4: Podávejte jen tak nebo s další várkou hořčice smíchané s medem (já jsem na dip použila hrubozrnnou hořčici).