Slaný závin s cuketou

Hledáte další dobrý způsob, jak chutně zpracovat oblíbenou cuketu? Upečte si lehký slaný závin, který je ideální pro letní dny – je skvělý teplý i studený.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 závin

1 balení vyváleného listového těsta
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 cuketa
250 g sekaných rajčat
1 lžička bazalkového pesta
1 lžička soli
10 g loupaných slunečnicových semínek
10 g dýňových semínek
1 vejce na potření
1 hrst strouhaného parmazánu
1 hrst strouhanky
olivový olej

Postup

Krok 1: Ve větší pánvi na oleji orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a plátky česneku. Až zesklovatí, přidejte na kostičky pokrájenou cuketu a sekaná rajčata. Osolte, přiklopte pokličkou a duste deset minut. Nakonec do směsi zamíchejte lžičku bazalkového pesta.

Krok 2: Cuketovou směs nechte zcela zchladnout. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Listové těsto rozložte na vál a posypte ho strouhankou – zeleninová směs při pečení tolik nepromáčí těsto.

Krok 3: Chladnou zeleninovou směs nandejte na vrstvu strouhanky, okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a těsto zabalte. Povrch závinu potřete zbylým vejcem, posypejte semínky a strouhaným parmazánem.

Krok 4: Závin dejte péct do trouby asi na 10 až 15 minut, dokud nezezlátne. Pak ho nechte lehce zchladnout, nakrájejte a podávejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře