Šlehačkové řezy Kardinál

Nadýchaný a efektní dezert s pořádnou porcí šlehačky. Řezy Kardinál vypadají složitě, příprava je ale překvapivě lehká a rychlá.

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 25 minut
Náročnost střední

Ingredience pro: 1 plech

Na bílkové těsto:

3 bílky
100 g cukru krupice
1 špetka soli

Na piškotové těsto:

1 vejce
2 žloutky
50 g cukru krupice
40 g hladké mouky
1 špetka soli

Na náplň:

6 lžic marmelády
300 ml 33% smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

Ještě budete potřebovat:

1 lžíce cukru moučka
1 lžíce oleje

Postup

Krok 1: Na bílkové těsto ušlehejte bílky s cukrem a špetkou soli dotuha.

Krok 2: Na piškotové těsto vyšlehejte vejce, žloutky, špetku soli a cukr do světlé nadýchané pěny. Na povrch prosejte mouku a opatrně ji vmíchejte do žloutkové pěny. Předehřejte troubu na 170 °C.

Krok 3: Vyložte plech papírem na pečení a zlehka ho potřete olejem. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech bílkové těsto: začněte asi 3 cm od okraje plechu a vytvořte dlouhou bílkovou linii po celé délce plechu. Udělejte mezeru širokou přibližně 2 cm, nastříkejte další pruh těsta, znovu udělejte mezeru, a ještě jednou zopakujte. Stejné tři pruhy bílkového těsta nastříkejte na druhé straně plechu.

Krok 4: Do sáčku teď dejte piškotové těsto a vyplňte jím mezery mezi sněhem. Vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut, až těsto zrůžoví a zpevní. V mezičase ušlehejte smetanu se ztužovačem na pevnou šlehačku.

Krok 5: Ještě teplé těsto překlopte na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a stáhněte papír, na kterém se peklo. Oba díly potřete marmeládou a nechte zcela vychladnout. Poté na jeden navršte šlehačku, přiklopte, nechte chvíli v chladu uležet a podávejte.

Můj tip: Přidejte do šlehačky semínka z poloviny vanilkového lusku.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře