Slepované ořechy

Ingredience

250g celozrnné pšeničné mouky
50g agávového sirupu
140g másla / ghí
160g vlašských ořechů (jemně namletých)
2 žloutky (nebo 1 celé vejce 😉

ořechové nebo semínkové máslo na slepení
rýžová mouka na poprášení

Postup

Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Je hodně mastné a hůř se s ním pracuje, ale nepotřebujeme ho vyválet takže to není problém. Jinak se těsta dávají zatáhnout do lednice, aby se těsto nelepilo a při válení dotenka netrhalo… Těsto namačkáme do formiček a při 175°C upečeme. Trvá to kolem 15 minut, jen nechat lehce zezlátnout. Pár minut přetáhnete a je to hnědé 😉 Slepujeme troškou ořechového másla a uložíme v chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře