Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Plus pro vás: Rýže natural se zázvorem pročistí vaše tělo. Kokos vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené tofu, obohatíte pokrm ještě více.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Vaření rýže
Opékání 0:15

Ingredience

3 lžíce zastudena lisovaného sezamového biooleje
čerstvý zázvor (asi 5 cm), nakrájený nadrobno
drcený kmín (zn. Sonnentor)
chilli paprička nebo chilli pasta podle chuti (je i bio)
400 ml kokosového biomléka (zn. Rapunzel)
citronová šťáva a mořská sůl na dochucení
100 g ořechů kešu, opláchnutých
600 g uvařené biorýže natural
1–2 biocibule, nakrájené na tenké půlměsíce
1 velký biopórek, nakrájený na šikmé plátky
2 biomrkve, nakrájené na tenké nudličky
sůl na dochucení
jarní cibulka na ozdobení

Příprava jídla

Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové mléko a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)

Mezitím si v pánvi nasucho opražte ořechy kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, mrkev a podle chuti osolte. Když je zelenina téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby pórek změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře