Smažené banány

Dezert, na který vám stačí jen dvě suroviny a pět minut času? My hlasujeme pro mexické smažené banány! Díky opékání na másle krásně zezlátnou a zkaramelizují, a když je doladíte kapkou kondenzovaného mléka, na složité dortové kreace už si nikdo ani nevzpomene.

Doba přípravy 2 minuty
Doba vaření 5 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 2 porce

Na banány

2 banány
3 lžíce másla

Dle chuti

slazené kondenzované mléko
kokos
hořká strouhaná čokoláda

Postup

Krok 1: Banány berte co nejzralejší, protože jsou nejsladší. Na jednu porci počítejte jeden banán.

Krok 2: Banány pokrájejte na šikmé plátky nebo je jako já rozpulte a poté podélně rozřízněte.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte máslo a banánové plátky na něm pozvolna z obou stran opečte dozlatova. Banány hezky zezlátnou, zkaramelizují a budou ještě sladší. V Střední a Jižní Americe se častěji používá olej a ovoce se spíše frituje, než opéká, ale mně více chutná tato verze.

Krok 4: Podávejte jen tak nebo pokapané slazeným kondenzovaným mlékem, sypané kokosovými lupínky či nasekanou čokoládou. Jezte ještě horké.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře