Smetanové zapečené těstoviny se slaninovou krustou

Někdo rád těstoviny jen tak s omáčkou, někdo raději zapečené. Pro ty, co je preferují al forno, tedy z trouby, máme tip na smetanovo-sýrovou omáčku a velmi netradiční voňavý posyp.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

350 g drobných těstovin
sůl a pepř
2 plátky anglické slaniny
2 hrsti strouhanky
1 lžička tymiánu
175 ml smetany ke šlehání
100 g goudy
3 lžíce strouhaného parmazánu
4 hrsti špenátu
olivový olej
1 rajče

Postup

Krok 1: Drobné těstoviny (penne, fusilli atp.) vložte do vroucí osolené vody a uvařte skoro na skus – vařte je asi o tři minuty méně, než se uvádí na obalu, nudle musejí zůstat lehce nedovařené. Troubu zapněte na 200 °C.

Krok 2: Plátky slaniny nakrájejte co nejdrobněji a promíchejte se strouhankou a tymiánem. Sýr (nejlépe nějaký výraznější, třeba goudu nebo čedar) nastrouhejte nahrubo a promíchejte se strouhaným parmazánem a smetanou. Listy špenátu spařte na troše olivového oleje, rozmrazený špenát stačí použít tak, jak je. Rajče nakrájejte na kolečka.

Krok 3: Uvařené těstoviny nasypte do pekáčku vymazaného trochou olivového oleje. Promíchejte se sýrovou směsí a špenátem a podle chuti osolte a opepřete. Pak těstoviny poklaďte kolečky rajčete a posypte slaninovou strouhankou.

Krok 4: Těstoviny 15 až 20 minut zapékejte v troubě dozlatova. Můžete ihned podávat!

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře