Sněhová hnízda s čokoládou

Při pečení cukroví zůstává spousta vaječných bílků, které je ale leckteré hospodyňce líto vyhodit. Vyzkoušejte sněhová hnízda s pařížskou šlehačkou.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 35 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 hnízda

Na těsto potřebujete:

4 bílky
240 g pískového cukru
240 ml pařížské šlehačky

Na zdobení potřebujete:

30 g hořké čokolády
30 g bílé čokolády

Postup

Krok 1: Z bílků a cukru připravte sněhovou hmotu. Plech vystelte pečicím papírem, na který jste si nakreslili kružnice o průměru asi 9 cm (zhruba obvod větší skleničky). Ze sněhu pak vytvořte po celé ploše kruhy o asi 5mm silné vrstvě. Zbytek sněhu dejte do cukrářské zdobičky a po obvodu udělejte asi 1 cm vysoké ozdobné okraje.

Krok 2: Plech vložte do trouby a pečte asi 35 minut, až bezé zrůžoví. Než vychladne, vyšlehejte si pařížskou šlehačku, kterou budete hnízda plnit.

Krok 3: Na ozdobu si můžete vytvořit čokoládové hoblinky: bílou a hořkou čokoládu rozehřejte zvlášť v mikrovlnce a naneste je lžící těsně vedle sebe na plastové prkénko. To pak vložte asi na 10 minut do mrazáku a následně škrabkou na brambory udělejte hoblinky, kterými posypte povrch hnízd naplněných šlehačkou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře