Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

Pokud je mexická kuchyně vaše oblíbená, zjistíte, že snídaňová quesadilla se šunkou a vejcem je perfektním startem každého dne. Stejně dobře ale poslouží i jako rychlá večeře. V tom případě ji doplňte rozmačkaným avokádem a klasickou rajčatovou salsou.

DO 30 MINUT
4–6 PORCE

SUROVINY (4–6 PORCE)

šunka od kosti 4 velké plátky
velké tortilly 8 ks
čedar, nahrubo nastrouhaný 200 g
pečené fazole v rajčatové omáčce 400 g (1 plechovka)
rostlinný olej 1 lžíce
máslo 4 lžíce
velká vejce 4–6 ks (podle počtu porcí)

POSTUP

Předehřejte troubu na 120 °C. Na čtyři tortilly poklaďte plátky šunky, které poté zasypte strouhaným sýrem a přelijte fazolemi v omáčce. Přikryjte tyto tortilly zbývajícími čtyřmi. Máte čtyři quesadilly.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při střední teplotě olej. Když je dost rozehřátý, dejte na pánev quesadilly a teplotu snižte. Takto je opékejte asi 2–3 minuty, dokud nebudou na spodní straně zlatavé a sýr se nezačne roztékat.
Poté je opatrně obraťte a pečte další 2–3 minuty. Opečené quesadilly přendejte na plech a nechte je odpočinout v předehřáté troubě. Mezitím dopečte zbývající quesadilly.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a rozklepněte na ni vejce. Pokud máte rádi vejce smažená z obou stran, tak vejce při smažení obraťte.
Quesadilly nakrájejte na trojúhelníčky jako koláč a servírujte je ještě horké se smaženým vejcem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře