Soba nudle s hovězím masem II

Rychlých receptů na jídlo, které i na konci mrazivého dne prohřeje, není nikdy dost. Svoji službu vám určitě udělají japonské pohankové nudle soba. Stačí k nim přidat pár surovin a trochu vývaru a skvělé jídlo je na stole.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

4 hrnky hovězího vývaru
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžička tmavého sezamového oleje
sůl a pepř
2 svazky soba nudlí
4 hrsti čerstvého baby špenátu
2 mrkve
2 jarní cibulky
2 plátky hovězí roštěné
rostlinný olej

Na dochucení

2 lžíce sezamových semínek
omáčka teriyaki
tmavý sezamový olej

Postup

Krok 1: Hovězí vývar přiveďte k varu. Přidejte jemně nakrájený zázvor a jemně nasekaný česnek a asi 3 minuty povařte. Dochuťte lžičkou sezamového oleje a podle potřeby i solí a trochou pepře.

Krok 2: Zároveň přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody. Vložte 2 svazečky (asi 150 g) nudlí soba a 3 minuty povařte. Pak nudle sceďte a rozdělte do jednotlivých misek.

Krok 3: Rozehřejte v pánvi trochu rostlinného oleje. Plátky hovězí roštěné naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a zprudka po obou stranách opečte na pánvi – z každé strany asi 2 minuty. Horkou roštěnou nechte pár minut odležet v teple.

Krok 4: K nudlím do misky přidejte hrst špenátu, pár kousků tenkých plátků mrkve (dobře se dělají škrabkou na brambory nebo na sýr) a jemně nasekanou jarní cibulku. Zalijte hrnkem vroucího vývaru a nechte chvíli odstát.

Krok 5: Odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek k nudlím s polévkou. Můžete ihned podávat, na dochucení se hodí světlé i tmavé sezamové semínko, sezamový olej a teriyaki omáčka.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře