Soba nudle s hovězím masem

Jestli milujete asijské nudle, určitě nesmíte vynechat japonské nudle soba. Pokud seženete opravdu tradiční, budou vyrobeny pouze z pohanky, vhodné pro celiaky. Ale pozor, řada výrobců k nim přidává i klasickou pšeničnou mouku. V kombinaci s hovězím masem a křupavými fazolkami si jistě pochutnáte! Vyzkoušejte recept od majitele restaurace BON Fresh ramen & soba.

do 30 minut

Suroviny

hovězí krk 250 g
sójová omáčka 30 ml (cca 2 lžíce)
mirin (japonské rýžové víno) 30 ml
saké 30 ml
cukr 30 g
voda 30 ml
větší žlutá cibule, na plátky 1 ks
fazolky 100 g
kukuřice 60 g
sójové klíčky (mungo klíčky) 60 g
soba nudle 250 g
sezam
jarní cibulka
olej (slunečnicový/řepkový)

Postup

Do připraveného hrnce s vařící vodou vložte fazolky a nechte vařit cca 4–5 minut. Na poslední chvilku přidejte sójové klíčky, aby lehce změkly a hned sceďte.

Do stejného hrnce opět připravte vodu na uvaření nudlí. Mezitím si připravte maso.

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte hovězí maso a nechte lehce zatáhnout. Přilijte sójovou omáčku, mirin, saké a přisypejte cukr. Nechte chvilku povařit. Nakonec zalijte trochou vody a sundejte z plotny.

Jakmile se začne voda vařit, vložte soba nudle a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Poté sceďte a opláchněte soba nudle pod proudem studené vody.

Na talíři smíchejte uvařené soba nudle s kukuřicí a sójovými výhonky, přidejte maso, fazolky a nakonec lehce posypte sezamem a nakrájenou jarní cibulku.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře