Sójové maso se sherry

Na tomto jídle si pochutnají především ti, kdo mají rádi asijské speciality a maso nasladko. Nudličky jsou skvělé s rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: přes noc
Opékání

Ingredience

80 g nudliček ze sójového masa
50 g medu
1 lžičku čerstvého zázvoru, najemno nastrouhaného
3 stroužky česneku
50 ml sójové omáčky
50 ml sherry
100 ml oleje, nejlépe olivového
2 lžíce škrobové moučky
špetku soli
olej na smažení

Příprava jídla

1. Podle návodu na obalu namočte sójové maso. V misce smíchejte olej, zázvor, utřený česnek, sůl, sójovou omáčku, med a sherry. Touto směsí zalijte sójové maso. Nechte ho přes noc marinovat.

2. Z masa slijte přebytečnou marinádu a nudličky poprašte škrobovou moučkou. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Nudličky podávejte s rýží.

Tip na obměnu

Tohle jídlo samozřejmě chutná skvěle, i pokud je připravíte z opravdového masa. Jestli ale chcete zůstat u nízkokalorických potravin, zkuste vyměnit sójové maso za český patent Šmakoun. Je vyrobený z čistého vaječného bílku a na rozdíl od sójového masa se nemusí dopředu namáčet. Má minimální energetickou hodnotu, sto gramů obsahuje pouze 220 kJ.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře