Těsto:
1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího prášku
1 hrnek cukru krupice
¼ hrnku prosetého kvalitního holandského kakaa
½ hrnku rozdrcených vlašských ořechů
2 vejce
¾ hrnku mléka
125 g rozpuštěného másla
Poleva:
180 g kvalitní hořké čokolády
1/3 hrnku zahuštěné smetany
3 balení Pedro Sovičky
Postup:
1) Kouskem másla vymažte pečící formu (dortová, na koláč) a položte na ni pečící papír.
2) V míse smíchejte suroviny na těsto: mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Pečlivě promíchejte. Přidejte nadrobno nasekané vlašské ořechy (kdo má rád může i přimíchat i strouhaný kokos a lžíci rumu). Směs důkladně promíchejte a nalijte do formy.
3) Nastavte střední stupeň a pečte 20-25 minut. Použijte známou metodu se špejlí k ověření, zda je dortík upečený.
4) Hotový dort vyjměte z trouby, odstraňte pečící papír a polijte polevou z rozpuštěné čokolády a smetany. Navrch nazdobte Pedro Sovičkami, které dezertu dodají jedinečný šmrnc (děti je milují).
Recept od: SweeTips