Špagety Alfredo s kuřecím masem

Nejspíš už jste to slyšeli stokrát, ale opakování je matkou moudrosti: na ty nejlepší italské recepty vám většinou stačí jen několik málo (zato ale kvalitních!) surovin. Stejně tomu je u těstovin Alfredo, které dávají zaznít chuti másla, sýru a smetany jemně podtržené česnekem a petrželkou. A co je kromě chuti a jednoduchosti další plus? Hotovo máte během 10 minut!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

400 g semolinových těstovin
4 lžíce másla
2 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání 30%
1 hrnek parmezánu
sůl a pepř
hladkolistá petržel

Na kuře (lze vynechat)

2 kuřecí prsa
grilovací koření
1 lžíce olivového oleje

Postup

Krok 1: Do velkého hrnce dejte vařit hodně osolenou vodu. Špagety (nebo ještě lépe fettuccine) v ní uvařte dle návodu na obalu na skus.

Krok 2: Česnek oloupejte, bokem nože rozdrťte a nasekejte. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a 1 až 2 minuty restujte. Zalijte smetanou, asi 5 minut prohřejte a nakonec vmíchejte sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

Krok 3: Těstoviny sceďte (trochu vody si ale nechte stranou), vmíchejte k omáčce a podle potřeby zřeďte odloženou vodou. Posypejte petrželí a podávejte jen tak nebo s opečeným kuřetem. To jsem jen pokrájela na tenčí plátky, z obou stran posypala grilovacím kořením a dozlatova opekla na troše oleje (ve stejné pánvi pak můžete připravit omáčku a maso zatím nechat v teple).

Tip: Stejně jako kuře můžete přidat vařenou brokolici, listy špenátu, restované krevety, dušené houby nebo třeba opečené krůtí maso.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře