Špagety s omáčkou Bolognese

Suroviny

500 g špaget Combino
150 g čerstvých oloupaných rajčat
400 g mletého masa mix
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
50 g rajčatového protlaku Mikado
50 g cibule
5 stroužků česneku
olivový olej Luccese
200 ml červeného vína Merlot del Veneto
1 l hovězího nebo kuřecího vývaru
3 ks bobkového listu Mikado
5 kuliček černého pepře Mikado
5 kuliček nového koření Mikado
sůl
černý pepř z mlýnku Kania
sýr na posypání (Grana Padano Lovilio, eidam Bluedino…)
bazalka na ozdobení

obtížnost: jednoduchá, porce: 4 čas: 2h 30min,

Potřebujeme: plátýnko, provázek

Postup

Omáčka

V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli a přidáme ji k zelenině. Jako další přidáme na malé kostičky nakrájený česnek a orestujeme. Do plátýnka zabalíme divoké koření (bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem. Do orestované zeleniny přidáme mleté maso, důkladně promícháme a dál restujeme. Přidáme rajčatový protlak a na větší kostky nakrájená oloupaná rajčata. Podlijeme červeným vínem a přidáme připravené plátýnko s kořením. Osolíme a vaříme asi 5–8 minut, aby se víno zredukovalo. Poté podlijeme vývarem. Za občasného míchání a podlévání vývarem, vaříme omáčku asi 2 hodiny. Po dokončení vyndáme plátýnko s kořením.

Špagety

Špagety dáme z pánve na hluboký talíř, pokapeme olivovým olejem, posypeme strouhaným sýrem, trochu opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: kuchynelidlu.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře