Špagety s omáčkou z červené čočky

Hledáte inspiraci na rychlou večeři bez masa? Vyzkoušejte omáčku z červené čočky, je lehká a přesto zasytí. Zaručeně zachutná celé rodině!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

500 g uvařených špaget
1 cibule
1 stroužek česneku
1 kousek čerstvého zázvoru
1 hrnek červené čočky
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 plechovka krájených loupaných rajčat
700 ml zeleninového vývaru
1 špetka soli
1 špetka pepře
50 g parmezánu
3 lžíce oleje

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a řapíkatý celer na kousky. Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.

Krok 2: Po chvíli přidejte česnek a nechte ho provonět. Poté přidejte mrkev a celer, vše promíchejte a krátce opečte.

Krok 3: Do základu pak vmíchejte propláchnutou čočku, loupaná rajčata a zázvor. Vše promíchejte, osolte, opepřete a zalejte polovinou vývaru. Směs přiveďte k varu. V průběhu vaření občas promíchejte a dolévejte vývar.

Krok 4: Když je čočka měkká, omáčku stáhněte z ohně. Podávejte se špagetami, posypané hoblinkami parmezánu. Hotový pokrm můžete na talíři nakonec ozdobit lístky bazalky nebo bylinkami podle chuti.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře