Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: 2 Doba přípravy: Do 10 minut Vaření 0:15
Ingredience
200 špaget, nejlépe čerstvých
12 tygřích krevet
30 g másla + na opečení strouhanky
200 ml smetany ke šlehání
70g loupaných pistácií + na ozdobu
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce čerstvé strouhanky
nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
cukr a sůl na dochucení
Příprava jídla
1 Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu.
2 Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte.
3 Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.