Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

200 špaget, nejlépe čerstvých
12 tygřích krevet
30 g másla + na opečení strouhanky
200 ml smetany ke šlehání
70g loupaných pistácií + na ozdobu
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce čerstvé strouhanky
nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
cukr a sůl na dochucení

Příprava jídla

1 Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu.

2 Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte.

3 Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

NECO NAVÍC
Hotový pistáciový krém koupíte i v prodejnách s italskými nebo sicilskými specialitami. Pokud na něj narazíte, skočte po něm, fantastický je třeba jen na toustu!
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře