Špagety s vůní moře

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 35 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

250 g špaget
12 oloupaných tygřích krevet
6 cherry rajčat
2 sterilovaná rajčata
1 stroužek česneku
1 šalotka
čerstvá bazalka
hladkolistá petržel
pepř
mořská sůl
1 lžíce másla
extra panenský olivový olej
70 ml bílého vína

Postup

Krok 1: Nejprve přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety, které podle návodu na obalu uvařte „al dente“, tedy na skus. Omáčku totiž připravíte dřív, než se špagety uvaří!

Krok 2: Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm ze všech stran orestujte krevety. Hotové budou během asi jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.

Krok 3: Pak přidejte jemně nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem a zamíchejte.

Krok 4: Poté přidejte sterilovaná rajčata, která nakrájejte buď předem, nebo je rozdělte na kousky až na pánvi.

Krok 5: Omáčku dochuťte černým pepřem a solí, přidejte nasekanou listovou petržel a pár lístků bazalky a vše ještě jednou promíchejte. Omáčku pak nechte chvíli odstát, než se dovaří těstoviny a případně ji ještě trochu nařeďte kapkou bílého vína.

Krok 6: Nakonec na pánev přidejte uvařené špagety, přidejte kousek másla a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Můžete servírovat!

image_printVytisknout recept
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře