Špaldové vafle

Víte, jak připravit výtečné celozrnné veganské vafle? Těstíčko je třeba dostatečně ochutit, proto jsme použili aromatický kokosový tuk a vanilkový extrakt. Tyto vafle je také dobré péct o něco déle než je tomu u běžných vaflí s vejcem.

Ingredience

1 šálek celozrnné špaldové mouky
1 šálek rýžového nápoje
2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěný)
1 lžíce javorového sirupu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
ovoce a sirup na ozdobu

Jak na to?

V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a sůl.

Přilijte rýžový nápoj, roztopený kokosový olej a javorový sirup, přidejte i vanilkový extrakt. Promíchejte a potom nechte 5–10 minut odležet, těsto dál zhoustne.

Rozehřejte vaflovač na provozní teplotu. Nalijte odpovídající množství těsta, přiklopte a pečte asi 7 minut, dokud nejsou vafle pěkně dozlatova a dokřupava. Servírujte s libovolným ovocem a sirupem, my jsme zvolili banány a javorový sirup.

Zdroj: countrylife.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře