Špaldový drobenkový koláč s broskvemi

Seznam surovin

Na těsto:

mouka špaldová 200 gramů (jemně mletá)
máslo 130 gramů
sůl 1 lžička
voda 3 lžíce (studená)

Na náplň:

smetana zakysaná 300 gramů
mouka špaldová 200 gramů (jemně mletá)
žloutek 3 kusy
cukr 200 gramů
broskve 1 konzerva (kompotované)

Na drobenku:

máslo 60 gramů
mouka špaldová 75 gramů
cukr 60 gramů
skořice 1 špetka (mletá)

Postup přípravy

Mouku prosejeme spolu s trochou soli a poté do ní rozdrobíme máslo. Vzniklé těsto vyválíme a dáme do koláčové pečící formy.Broskve nakrájíme na plátky a naskládáme na těsto na dno formy.

Zakysanou smetanu smícháme se žloutky, cukrem a moukou. Důkladně promícháme a přelijeme přes broskve.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 – 40 minut do růžova. Poté posypeme drobenkou a pečeme dalších 10 – 15 minut.

Místo broskví můžeme použít například meruňky nebo třešně.

Poznámka k receptu

Moderní medicína připisuje špaldě pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře