Španělský ptáček

Hovězí roláda, kterou můžete znát i pod názvem „španělský ptáček“, je chutnou kombinací ideální na víkendový oběd.

60 min.
4 porce

Ingredience

500 g flank steaku na plátky
2 vejce (natvrdo)
4 plátky šunky
2 nakládané okurky
1 červená paprika
1 cibule
hořčice
200 ml vody
drcený černý pepř
sůl
olej

Postup přípravy

1 Nakrájíme vejce a okurky na dílky a papriku na 8 kousků.

2 Naklepeme hovězí, osolíme a opepříme. Poté z jedné strany potřeme maso hořčicí.

3 Na každý plátek masa dáme jeden plátek šunky, vejce, okurku a dva plátky papriky.

4 Srolujeme maso a omotáme ho nití, případně propíchneme párátkem.

5 Nakrájíme cibuli na kostičky. Rozpálíme na pánvi olej a rolády restujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté přilijeme horkou vodu a vaříme vše zhruba ještě 40 minut. Pokud je třeba, zredukujeme množství šťávy. Tip na servírování: Podáváme s rýží a překrojené napůl, aby na pohled vynikly suroviny uvnitř rolády.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře