Srbská vajíčka

Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i vařené brambory, nejlépe nové.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

3 lžíce másla
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
250 ml rajčatového pyré (passaty)
sůl, špetka cukru a pepř na dochucení
100 ml sladké 12% smetany
4 velká vejce
pečivo k podávání

Příprava jídla

1. Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.

2. Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře