Srbské rizoto

S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

1 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule, nadrobno
250 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
sůl
2–3 stroužky česneku, nadrobno
2–3 lžíce rajského protlaku
1–2 lžičky mleté sladké papriky
250 g rýže
3 lžíce sterilovaného hrášku
4–5 plátků pečených/grilovaných paprik naložených v oleji, na drobnější kousky
cca 600 ml hovězího vývaru
200 g strouhaného eidamu, hladkolistá petržel a nakládané okurky k podávání

Příprava jídla

1 V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso, osolte a vše orestujte pěkně dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousíčky. Nakonec přisypte česnek a opečte ho dobleda. Přidejte protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže. Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.

NĚCO NAVÍC
Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo kajenský pepř.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře