Srílanské řepné kari

Zahřeje i na těle i na duši!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut 
Vaření 0:35

Ingredience

2 lžičky rostlinného oleje
10 kari listů
2 lžičky hořčičných semínek
2 lžičky semínek pískavice řecké seno
2 lžičky římského kmínu
1 stroužek česneku, utřený s trochou soli
2 lžičky nastrouhaného nebo prolisovaného čerstvého zázvoru
5cm kousek skořice
1 zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno
500 g červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
1 lžička mořské soli
400 g konzerva kokosového mléka
čerstvý koriandr k podávání
dušená rýže k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vložte kari listy. Jakmile začnou prskat, vsypte hořčičné semínko, pískavici a římský kmín, minutu opékejte. Pak přidejte česnek a zázvor, skořici a zelenou chilli papričku a opékejte další minutu, za občasného promíchání.

2 Vsypte řepu, osolte a podlijte 150 ml vody. Přiklopte a zvolna duste 15–20 minut. Odklopte, vlijte kokosové mléko, zvolna vařte dalších 15 minut, aby omáčka zhoustla a řepa změkla. Před podáváním vyjměte kari listy a skořici.

3 Podávejte s otrhanými koriandrovými lístky a dušenou rýží.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře