Šťavnaté masové kuličky s rajčatovým dipem

Masové kuličky jsou vděčné jako večírkové pohoštění, i jako rodinná večeře, na které si pochutnají dospělí i děti. Doplňte je křupavými hranolkami a výborným dipem z rajčat a bylinek.

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

mleté vepřové maso 600 g
vejce 1 ks
malá cibule 1 ks
čerstvé bylinky, nasekané (petržel, tymián, rozmarýn…)
strouhanka 1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
mražené hranolky McCain Crispers 1 balení
rajčata (čerstvá nebo v plechovce) 4 ks
česnek 1 stroužek
třtinový cukr 1 lžička
čerstvé bylinky 1 hrst
chilli paprička 1 ks

POSTUP

Mleté maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidejte trochu strouhanky a vytvarujte kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečte na pánvi dozlatova ze všech stran, potom nechte dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.
Hranolky upečte v troubě podle návodu na obalu.
Dip připravte z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložte rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujte dohladka. Dle chuti můžete přidat i kousek chilli papričky.
Masové kuličky podávejte spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami, které jsou ideální k nabírání dipu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře