Steak z nízkého roštěnce s chřestem a pikantní omáčkou

Dnes si s ním připravte hovězí steak s bílým chřestem a steakovou omáčkou.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 porci
Na maso

hovězí steak z nízkého roštěnce
máslo
olej
pepř
sůl

Na chřest

bílý chřest
citron
cukr
sůl

K podávání

nasekaná pažitka

Postup

Krok 1: Jako první si vyrobte omáčku. Můžete, stejně jako Zdeněk Marcín, připravit výbornou béarnskou omáčku, která se dokonale hodí k chřestu a jiné zelenině, nebo si udělejte mimořádně jednoduchou pepřovou omáčku – je skvělá k steakům a grilovanému masu, je jen ze tří surovin a nedá se na ní nic zkazit. Hotovou omáčku odložte a rychle se pusťte do masa a chřestu.

Krok 2: Zapněte troubu na 180 °C a rozpalte pánev. Maso potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete a položte ho na rozpálenou pánev. Z každé strany opékejte přibližně tři minuty. Ke konci smažení přidejte máslo – až se rozpustí, maso jím polévejte. Zvýrazníte tak jeho chuť a získáte výpek. Po třech minutách opékání z obou stran vložte maso asi na pět minut do rozehřáté trouby na dopečení.

Krok 3: Bílý chřest důkladně oloupejte. Vhodný hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Do vroucí vody přidejte cukr, sůl a citronovou šťávu, vložte do ní i oloupaný chřest a uvařte doměkka.

Krok 4: Steak servírujte nakrájený na plátky s chřestem a steakovou omáčkou, zlehka posypte nasekanou pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře