Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 15 min.
Seznam surovin
tuňák (steak)
olej olivový (extra panenský)
pepř bílý
sůl (hrubozrnná)
Na grilovanou zeleninu:
paprika (mix barev)
cuketa
lilek
cibule
žampiony
olej olivový (extra panenský)
sůl
pepř černý (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Maso si nejdříve naložíme do směsi extra panenského olivového oleje a bílého pepře.
Steaky pak opečeme na 230 °C po dobu 20 – 25 sekund z každé strany. Po opečení steaky osolíme hrubozrnnou solí, rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, klademe je na připravenou grilovanou zeleninu a ihned podáváme.
Grilovaná zelenina: Žampiony nakrájíme na osminy, cibuli na čtvrtiny, cuketu překrojíme napůl a krájíme na cca 0,5 cm plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Lilek nakrájíme podélně na čtvrtiny a krájíme stejně jako cuketu na zhruba 0,5 cm silné plátky. Zeleninu opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech strach, poté zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.
Zdroj: igurmet.cz