Sterilovaná řepa se zelím

Stále ještě nemáte zásoby sterilované zeleniny na zimu? To byste měli co nejdříve napravit! Vyzkoušejte tuto příjemně štiplavou sterilovanou řepu se zelím a křenem. Je skvělou přílohou, salátem, ale chroupat ji můžete samozřejmě jen tak!

Suroviny

červená řepa 1,5 kg
bílé zelí 1,5 kg
cibule 30 g
křen cca 80–100 g

Nálev:

voda 1 l
ocet cca 250–300 ml
sůl 2 a 1/2 lžíce
cukr 250–300 g

Postup

Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota.

Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.

Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.

Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře