Stále ještě nemáte zásoby sterilované zeleniny na zimu? To byste měli co nejdříve napravit! Vyzkoušejte tuto příjemně štiplavou sterilovanou řepu se zelím a křenem. Je skvělou přílohou, salátem, ale chroupat ji můžete samozřejmě jen tak!
Suroviny
červená řepa 1,5 kg
bílé zelí 1,5 kg
cibule 30 g
křen cca 80–100 g
Nálev:
voda 1 l
ocet cca 250–300 ml
sůl 2 a 1/2 lžíce
cukr 250–300 g
Postup
Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota.
Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.
Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.
Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.
Zdroj: fresh.iprima.cz