Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

„Silvestr je skvělou příležitostí, jak přidat kapku alkoholu prakticky do čehokoli, dezert nevyjímaje.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

340 g datlí zbavených pecek a nasekaných nadrobno
1,5 lžičky jedlé sody
115 g másla, změklého
150 g krupicového cukru
25 g tmavého třtinového cukru
2 vejce
210 g hladké mouky
špetka mletého hřebíčku
75 g ořechů (vlašských nebo lískových), nasekaných

NA OMÁČKU S BOURBONEM

215 g třtinového cukru
230 ml smetany ke šlehání (33%)
115 g másla
1–2 lžičky vanilkového extraktu
60 ml bourbonu nebo podle chuti

K PODÁVÁNÍ

smetana ke šlehání (33%), ušlehaná do měkkých špiček

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a pekáč o velikosti 22x33cm vyložte pečicím papírem.

2 Datle vsypte do misky, zalijte je 530 ml vroucí vody a vmíchejte sodu. Dejte stranou na zhruba 30 minut. Poté je i s vodou nahrubo rozmixujte. V míse utřete máslo a oba cukry. Vmíchejte vejce, mouku, hřebíček, ořechy a nakonec rozmixované datle. Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Na omáčku vsypte cukr do menšího hrnce a nechte zkaramelizovat, vmíchejte smetanu, máslo a krátce svařte, nakonec vmíchejte vanilku a burbon.

4 Nakrájejte a podávejte teplé či studené s omáčkou a smetanou.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře