Stříkané cukroví ze strojku

Stříkané cukroví ze strojku je snadné a vypadá jako od cukráře. Na přípravu potřebujete tvořítko, které dříve měly hospodyňky v každé domácnosti. Jde o kovový plíšek s různými otvory, který nasadíte na mlýnek na maso. Skrz otvor vyjíždí tvar, který nastavíte.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 60 kusů

Na těsto

350 g hladké mouky
300 g másla
150 g moučkového cukru
70 g mletého kokosu
2 žloutky
5 lžic mléka

Na polevu

70 g čokolády na vaření
1 lžíce másla

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr, pak přidejte nakrájené změklé máslo, kokos, žloutky a vlažné mléko. Vše důkladně propracujte a těsto nechte chvilku v chladu zabalené ve folii. Mezitím si připravte mlýnek na maso a připevněte na něj tvořítko.

Krok 2: Na tvořítku si nastavte tvar a do mlýnku dejte těsto. Začněte točit kličkou, jako když melete, těsto začne vyjíždět. Dělejte asi 7 cm dlouhé kousky. Pak spojte oba konce, aby vznikly věnečky.

Krok 3: Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je ihned stahujte z plechu, na horkém plechu by mohly ještě ztmavnout.

Krok 3: Hotové a vychladlé cukroví namáčejte z poloviny v polevě připravené z rozpuštěné čokolády a másla.

Tip: Pokud se nebudete chtít pouštět do věnečků, můžete tvořit jednoduché tyčky nebo podkovy, slepte je marmeládou a poté namočte také z poloviny do čokoládové polevy.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře