Strojkové cukroví

Seznam surovin

mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
tuk ztužený (100%) 125 gramů
moučka škrobová 125 gramů
cukr moučkový 125 gramů
vejce 1 kus
žloutek 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
šťáva citronová 1/2 lžičky
marmeláda 100 gramů (pikantní, např. pomerančová se zázvorem, rybízová nebo višňová)
čokoládová poleva tmavá 80 gramů (na potření)

Postup přípravy

Mouku smícháme se škrobovou moučkou, cukrem a práškem do pečiva, přistrouháme ztužený tuk, přidáme vejce, žloutek a citronovou šťávu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.

Pak těsto znovu propracujeme, vtlačíme ho do ručního mlýnku s nástacem na cukroví a vystupující pruh těsta krájíme na požadovanou délku. Kousky těsta klademe na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.

Upečené kousky necháme vychladnout, pak je po dvou slepíme zavařeninou a po zaschnutí vždy polovinu každého kousku potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme dobře zaschnout.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře