Strouhané řezy z celozrnné mouky s tvarohovou náplní

Sladké řezy a obecně všechny moučníky, které jsou pečené na plechu a snadné, se v české kuchyni těší velké oblibě. Není divu, když je něco sladkého na zub ke kávě prostě základ. Zkuste tentokrát strouhané řezy s tvarohovou náplní, u jednoho pekáčku nezůstane.

DO 1,5 HODINY

SUROVINY

hladká celozrnná ječná či pšeničná mouka 300 g
změklé máslo 200 g
špetka soli
vejce 1 ks
holandské kakao 2 lžíce
kypřicí prášek bez fosfátů 1 ks
moučkový cukr 75 g
jemný tvaroh na pečení (v papíru) 600 g
kůra z citronu 1 ks
med 150 g
žloutky 3 ks
bílky 3 ks

POSTUP

Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřicí prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.

To pak rozdělte na dva kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.

Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.

Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.

Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30 x 24) vyložte pečicím papírem.

Na dno formy na pečicí papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.

Na něj rozprostřete tvarohovou směs a nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.

Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 45 minut.

Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.

TIP

Aby se vše povedlo, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře