Strouhaný kokosový koláč s tvarohem a broskvemi

Tenhle vláčný moučník je inspirován oblíbeným kakaovým strouhaným koláčem. Upečte si ho v úžasné kokosové verzi s broskvovým kompotem! Takovému dezertu totiž odolá jen málokdo.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 1 pekáč o rozměrech 35 × 25

Na těsto

300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
100 g strouhaného kokosu
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
250 g másla
2 žloutky
3 lžíce mléka

Na náplň

500 g broskvového kompotu
1 kg polotučného tvarohu
4 vejce
150 g moučkového cukru
2 lžíce bramborového škrobu

Postup

Krok 1: Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kokosem a kypřicím práškem. Do sypké směsi vpracujte máslo, aby vznikla hmota podobná drobence. Nakonec zapracujte žloutky a mléko. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň dvě hodiny.

Krok 2: Zatím připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s vejci, cukrem a škrobem a okapané kompotované broskve nakrájejte na měsíčky.

Krok 3: Ze ztuhlého odleželého těsta odkrojte „větší polovinu“ a rovnoměrně ji nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rozlijte tvarohovou náplň a uhlaďte. Navrch naskládejte nakrájené broskve a celou plochu postrouhejte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40 minut.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře