Strouhaný koláč s tvarohem

Strouhaný koláč provoněný citronovou kůrou je rychlý a dokřupava upečené kakaové těsto chutná výtečně. Nastrouhané těsto vypadá efektně a během chvilky se po koláči zapráší.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 24 cm průměr formy

Na těsto:

300 g hladké mouky
1 vejce
1 žloutek
150 g másla
2 lžíce holandského kakaa
80 g cukru krupice
1 lžička citronové kůry

Na náplň

500 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžíce škrobu

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte mouku, promíchejte ji s kakaem, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte nakrájené změklé máslo, vejce a žloutek. Těsto důkladně propracujte. Rozdělte ho na dvě poloviny, zabalte do folie a dejte do mrazáku asi na 20 minut.

Krok 2: Mezitím připravte náplň. Tvaroh v míse prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem.

Krok 3: Formu vyložte pečicím papírem. Polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete rovnoměrně na dně formy.

Krok 4: Přidejte tvarohovou náplň, uhlaďte ji a navrch rovnoměrně nastrouhejte druhou polovinu těsta.

Krok 5: Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ho 20 minut, pak teplotu stáhněte na 170 °C a koláč dopečte dalších 20 minut. Nechte ho aspoň dvě hodinky vychladnout, a teprve potom nakrájejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře