Jezdili jste na prázdniny často k babičce? Tak to jistě znáte výborné šulánky, které dokazují, že i v jednochusti se skrývá výjimečná chut.
30 min.
4 porce
Ingredience
1 kg brambor
500 ml vody
250 g hrubé mouky
1 vanička sádla
sůl
Na dochucení:
mletý mák
moučkový cukr
TIP: Místo sádla můžeme použít také máslo nebo třeba kokosový olej.
Postup přípravy
1 Brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Slité brambory zasypeme hrubou moukou, rozmačkáme a necháme odstát. Zpracujeme v hladké těsto.
2 V hrnci rozpustíme sádlo, lžícemi nebo rukama tvoříme oblíbené tvary, máčíme v horkém sádle.
3 Šulánky zasypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a pokapeme sádlem.
Zdroj: itesco.cz