Šunková pěna

Pojďme si připomenout jeden z receptů, které v předrevoluční době nechyběl skoro v žádné domácnosti. Ale i u něj platí, že čím jednodušší recept, tím kvalitnější suroviny je třeba použít, protože teprve pak bude výsledek stoprocentní.

Ingredience pro: 1 misku

200 g šunky v celku
100 g másla
100 ml smetany
1 lžička soli
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 špetka pepře

Postup

Krok 1: Vepřovou šunku namelte, nebo ji nakrájejte a rozmixujte ve vyšší nádobě. Použijte co nejkvalitnější druh šunky.

Krok 2: Máslo pokojové teploty dejte do mísy a vyšlehejte ho ručním mixérem. Pak postupně přidávejte namletou šunku. Do směsi zašlehejte i smetanu.

Krok 3: Do hotové pomazánky přidejte sladkou papriku, pepř a sůl. Solte postupně, každá šunka je trochu jinak slaná, proto se množství špatně odhaduje.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře