Šunková pomazánka

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ neuvedeno
NÁROČNOST nízká

Úplně slyším vaše reakce: Tak tu nám dělali ve školce a nikdy mi nechutnala! Já radím – dejte šunkové pomazánce druhou šanci. V této verzi je přiostřená křenem a hořčicí a myslím, že vám chutí připomene klasickou šunkovou rolku. Navíc k výrobě můžete použít konce ze šunky, které seženete za dobrou cenu ve výborné kvalitě.

Ingredience pro: 1 sklenička

Budete potřebovat

200 g dobré šunky
2 lžíce sladké smetany
140 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
1 lžička smetanového křenu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
1 špetka mletého černého pepře

K podávání

8 plátků toastového chleba
4 kyselé okurky
2 lžíce čerstvé pažitky
1 svazek ředkviček

Postup

Krok 1: Šunku nakrájejte na menší kousky a umelte nebo rozmixujte najemno. Postačí vám výkonný tyčový mixér a vyšší užší nádoba. Při mixování přidejte sladkou smetanu.

Krok 2: Rozmixovanou šunku dejte do mísy a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství křenu, hořčice a citronové šťávy dolaďte podle chuti, začněte vždy s menším množstvím. Solit pravděpodobně nebude vůbec potřeba.

Krok 3: Hotovou pomazánku nechte chvíli v chladu rozležet a podávejte se spoustou zeleniny a bylinek podle chuti. Jestli si chcete opravdu pochutnat, upečte si k pomazánce domácí toastový chléb.

Tipy: Do pomazánky můžete vmíchat i najemno nastrouhanou kyselou okurku nebo kapary. Tato verze je dietnější, když si ale nehlídáte váhu, můžete lžíci sýru nahradit dobrou a rychlou domácí majonézou, pomazánka bude krémovější. S chlebovými tyčinkami, slanými sušenkami a špalíčky zeleniny se hodí i jako dip.
2 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře