Sušenky s vlašskými ořechy

Jednoduchý a rychlý recept na domácí sušenky, tzv. cookies. K podzimu patří vůně čerstvě upečených laskomin linoucí se celým domem, k tomu čaj nebo káva a dokonalá pohoda je tu!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 plech

100 g vyloupaných vlašských ořechů
110 g polohrubé mouky
140 g hladké mouky
100 g změklého másla
1 hrnek hnědého cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
1 vejce

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Na plech rozprostřete vyloupané vlašské ořechy a dejte je asi na 5 minut péct. Touto krátkou tepelnou úpravou se zvýrazní jejich chuť. Pak je nahrubo nasekejte.

Krok 2: Vyšlehejte měkké máslo s hnědým a vanilkovým cukrem. Do máslové směsi vyklepněte vejce a důkladně ho zašlehejte.

Krok 3: V jiné míse smíchejte sypké suroviny – obě mouky, nasekané ořechy, jedlou sodu a špetku soli. Postupně zapracujte do máslové směsi.

Krok 4: Nyní z těsta vytvořte přibližně stejně velké kuličky (cca 12 kusů) a položte je na pečicí papír na plech. Rukou je trochu zmáčkněte, pečením se dále zploští. Sušenky pečte přibližně 20 minut. Poté je nechte na plechu zchladnout a podávejte.

Tip: Do těsta můžete přimíchat třeba čokoládové čočky nebo hrozinky.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře