Svačinové muffiny

Seznam surovin

vejce 3 kusy
jogurt bílý 150 mililitrů
olej řepkový 50 mililitrů
jablečné pyré 100 gramů
banány 1 kus
med 4 lžíce
mouka špaldová 200 gramů
ovesné vločky 25 gramů
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
jedlá soda 2 lžičky
brusinky 75 gramů (sušené)
sůl 1 špetka
semínka dýňová 1 lžička (+ na posypání)
semínka slunečnicová 1 lžička (+ na posypání)
ořechy vlašské 1 lžička (nasekané, + na posypání)
ořechy lískové 1 lžička (nasekané, + na posypání)
sůl

Postup přípravy

1. Ve větší misce smíchejte mouku, vločky, kypřicí prášek, sodu, skořici, brusinky, sůl a ořechy a semínka. V menší misce nejprve rozmačkejte banán a poté k němu přidejte rozšlehaná vejce, jogurt, olej, med a jablečené pyré. Šlehejte tekutou směs, dokud nebude hladká, a poté ji vlijte do moučné směsi. Zlehka promíchejte, aby se obě směsi propojily, ale nepřemíchejte ji – vůbec nevadí, když v těstu zůstanou malé hrudky.

2. Muffinové košíčky naplňte do ²/ ³ těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 ° asi 30 minut. Poté nechte muffiny zcela vychladnout na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Poznámka k receptu

Tyto muffiny jsou doslova nabity ovocem a zdravými semínky a ořechy. Obsahují špaldovou mouku, která je snadno stravitelná a dobře ji snášejí i lidé s alergií na pšenici. Není však bezlepková, proto není vhodná pro celiaky.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře