Svatojánská ořechovka

Blíží se Svatojánská noc tak si nezapomeňte naložit třezalku nebo třeba vyrobit tento likér

Ingredience

30 nezralých ořechů
2 celé skořice
10 hřebíčků
6 kuliček jalovce
kůra z 1 bio citrónu
1l ovocné pálenky nebo kvalitní vodku
500ml filtrované vody
500g třtinového cukru

Postup

Natrhané nezralé ořechy (období kolem sv. Jána) omyjeme a nakrájíme na plátky a vložíme do minimálně 3l láhve. Přidáme koření a kůru z citrónu, zalijeme alkoholem, uzavřeme a postavíme na teplé slunečné místo třeba v kuchyni, na parapet. Na asi 6-8 týdnů.

Potom scedíme a promícháme se svařeným a vychladlým roztokem vody a cukru. Necháme odpočívat minimálně další měsíc. Pak přetáhneme hadičkou jako u vína a prvně ochutnáváme o Vánocích 🙂

Zdroj: apiastrum.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře