Švédská vajíčková pomazánka

Obložené chleby a chlebíčky se dají udělat na milion způsobů, podle toho, co máte zrovna v lednici. Tahle dobrota pocházející ze Skandinávie se rychle stane oblíbenou i u vás doma: vajíčkové pomazánky Češi milují.

Ingredience pro: 4 porce

Na salát

1/2 červené cibule
6 vajec
1 stonek řapíkatého celeru
3 lžíce majonézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl a pepř
citronová šťáva

Na chleba

1 srdíčko hlávkového salátu
chléb

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a na chvíli zalijte studenou vodou – zbavíte ji tak štiplavosti. Vejce uvařte natvrdo, přelijte studenou vodou a nechte vychladnout.

Krok 2: Vajíčka oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte slitou cibuli, jemně nakrájený řapíkatý celer. Promíchejte s majonézou a hořčicí a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Chcete-li opravdu autentický severský zážitek, přidejte i trochu kopru. Podávejte s listem hlávkového salátu na oblíbeném chlebu.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře