Švestková klevela se skořicí

Klevela je rozvařené ovoce lehce zahuštěné cukrem – vynikající je na lívance či sladké knedlíky. Připravíte z ní i výtečnou omáčku k uzenému a na Vánoce ji můžete použít jako základ pro kapra načerno.

Ingredience pro:

1000 g vypeckovaných švestek
200 g cukru
1 lžíce mleté skořice
4 hřebíčky
5 lžic rumu

Postup

Krok 1: Švestky a koření v hrnci podlijte malým množstvím vody. Opravdu stačí jen trochu – jsou-li plody zralé, pustí šťávu samy. Ovoce za občasného míchání rozvařte, přisypte cukr a ještě asi deset minut povařte. Nakonec vmíchejte rum. Směsí naplňte vymyté skleničky, zavíčkujte a otočte na pár minut dnem vzhůru.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře