Švestkový závin s mákem

Seznam surovin

cukr moučkový 1 lžíce ( na posypání)
strouhanka 2 lžíce ( pod švestky)

Na těsto:

mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
mléko 1,25 decilitru
Hera 100 gramů
droždí 20 gramů
cukr krupice 2 lžíce

Na náplň:

maková náplň 200 gramů (hotová jako do buchet)
švestky 200 gramů (i mražené)
cukr krystal 70 gramů
vejce 1 kus

Postup přípravy

V míse rozdrobíme do prosáté mouky droždí. V hrnku rozpustíme tuk, přidáme mléko a cukr a směs vlijeme do mísy. Ze surovin vypracujeme těsto, vytvoříme bochánek, zakryjeme ho utěrkou a necháme 15 minut kynout.

Rozmražené švestky smícháme s cukrem. Těsto rozválíme na obdélníkový plát, střed posypeme strouhankou a švestky na ni naskládáme těsně vedle sebe ve dvou řadách. Na švestky dáme 1/2 makové náplně připravené podle návodu a na ni další řadu švestek a zbylou náplň. Kraje těsta přehneme dovnitř a připravený závin zabalíme.

Těsto přendáme na plech s papírem na pečení, vrch potřeme vejcem a závin pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Hotový moučník pocukrujeme.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře