Švestky pečené se zázvorem a drobenkou

Švestky u nás patří k nejpůvodnějšímu ovoci, které se hojně sušilo a spolu s medem patřily k základním sladidlům české kuchyně. Tenhle recept si naši předkové chystali asi jen těžko, ale švestky k babímu létu patří nejen v tradičních receptech.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

250 g vypeckovaných švestek
1 lžička čerstvého zázvoru
1 špetka mletého badyánu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy
máslo na vymazání

Na drobenku

50 g rozpuštěného másla
50 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice

Postup

Krok 1: Vypeckované švestky smíchejte s kořením, cukrem a citronovou šťávou. Troubu zapněte na 200 °C. Formičky (o průměru cca 10 cm) vymažte vrstvou másla.

Krok 2: Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku. Podle chuti můžete i do té přidat ještě špetku sušeného zázvoru.

Krok 3: Ochucené švestky rozdělte do vymazaných formiček, posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte asi 20–25 minut dozlatova. Podávejte klidně ještě teplé.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře