Svíčková na smetaně

Suroviny:

1 kg zadního hovězího,
50 g slaniny,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
smetana,
cca 2 lžíce hladké mouky,
bobkový list,
nové koření,
celý pepř,
špetka tymiánu,
sůl,
máslo / nebo půl na půl máslo a olej /,
citron,
cukr

Postup:

Maso prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka opečeme v rozehřátém omastku. Vyndáme ho a orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu a koření. Do zeleninového základu vložíme maso, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme. Mouku rozmícháme v trošce vody. Když je maso hotové, vyndáme ho, do vypečené šťávy zamícháme mouku a necháme provařit. Dochutíme citronem a cukrem, případně i solí. Na závěr zjemníme smetanou. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme.
Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře