Ingredience:
600 g hovězí svíčkové,
50 g čerstvé červené papriky,
50 g šalotky,
20 g sladké mleté papriky,
50 g žampionů,
2 menší kyselé okurky,
3 lžíce tomatového protlaku,
50 ml smetany,
50 ml brandy nebo koňaku,
demi-glace,
nakládaný zelený pepř,
olej,
sůl,
pepř
Postup:
Šalotku nakrájíme nadrobno, část čerstvé papriky a žampionů na větší kousky a společně je orestujeme na oleji doměkka. Přidáme protlak a mletou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, poté přidáme demi-glace a společně vaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou velkolistou petrželku a odložíme stranou.
Z masa nakrájíme medailonky, osolíme, okořeníme a zprudka opečeme. Zvlášť orestujeme zbytek papriky a žampionů a nasekané okurky. Na talíř klademe kousky masa, které přeléváme omáčkou a zdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami. Jako příloha se hodí rýže, špecle nebo široké těstoviny.
Zdroj: lidovky.cz